IV. CROSS PO ZIEMI PETROWICKIEJ

19.01.2016 06:30

Příjemná atmosféra, zastoupená dvěmi sty příznivci běhu a skvělou organizací, byla vytvořena v sobotu 16.01.2016 v Pietrowicach Wielkich. Hlavní organizátor crossového běhu Robert Antczak odstartoval deset minut po jedenácté hodině 4. ročník běhu na 10 km.

Podmínky pro běh odpovídaly zimnímu lednovému počasí, se stopami sněhu a náznaky nafoukaných závějí z přilehlých polí. Trasu závodu tvořil jeden lehce zvlněný okruh a i přesto, že se na první pohled nezdá náročný, řekla bych, že se jedná o "výživnou trasu", která potěší všechny příznivce crossového běhu. Organizátoři akce se postarali o "rozmazlující" předzávodní a pozávodní servis formou lákavé nabídky masáží před i po běhu. Po úvodní registraci každý závodník obdržel uvítací balíček s reklamními drobnostmi a funkčním trikem s logem závodu. Po doběhnutí cílem jsme byli oceněni originální pamětní medailí. Vydanou energii jsme mohli poté doplnit v prostorách místní školy, kde zároveň bylo zázemí celé akce.

S tratí si v čase 35:27 nejrychleji poradil Palka Piotr (Karmet Olsztyn). V ženách Wrońska Beata (Jaslo), která doběhla časem 45:22.

Za Caramba!Team vybojoval Tomáš Jalůvka v čase 41:57 celkové 19. místo (8. v kategorii M-30) a Renáta Jalůvková v čase 50:12, se v ženách umístila na celkové 8. příčce (5. v kategorii K-35).

 

Velmi pěkných časů a umístění dosáhli také běžci z Prajzkého běžeckého klubu Kravaře, a to jmenovitě Jan Ferenz, Michal Pavlásek, Jiří Bořucký a Erich Rinka. Svou běžeckou kvalitu také prokázal Bronislav Hlaváč (AW sports team).

 

Renáta