Caramba! v diagnosťáku

22.12.2016 10:12

I když netrénujeme, tak se zrovna neflákáme a zkoušíme posouvat naše aktivity různými směry. Věříme totiž, že dělat věci navíc, má smysl. Neděláme to totiž pouze pro radost ostatních, ale trochu sobecky i pro radost vlastní. Proto jsem se vydal pod hlavičkou Caramba! Teamu se svými kamarády Taťánou a Patrikem do dětského diagnostického ústavu v Bohumíně zažít trochu legrace s místními dětmi.

Na samotném počátku byl Taťánin bohulibý nápad konat dobro pro děti, které třeba neměly to štěstí se narodit do zcela fungující rodiny. Druhým krokem bylo najít program, který by dokázal zabavit cca dvacítku dětí v rozmezí od 6-15 let, které jsou často označovány za těžko zvladatelné.

Nám se to podařilo, připravili jsme si něco kolem pětadvaceti her, jež měly za úkol děti po dobu 90 minut zabavit. Celkově jsme kladli důraz na vybití jejich hyperaktivity, posílení týmové ducha a vzájemné solidarity, zdravou soutěživost. Hlavním cílem však bylo připravit jim fajn odpoledne, které je trochu vytrhne z denního stereotypu. Rozděleny do dvou týmů jsme měli možnost soutěžit v rychlosti vytahování kapesníků z krabičky, chytání pingpongového míčku do kelímku, závodech v posouvání na dece a množství dalších. Celý tento koncept nám výborně fungoval. Všech patnáct děti, které se k našim soutěžím, jež probíhaly v jejich volném čase, připojilo, zůstalo až do konce. Naopak si stěžovaly, že nám svěřená hodina a půl utekla příliš rychle. Takže dobrý.

Ono to opravdu byla zábava a za sebe si dokážu představit stanovení nějaké pravidelnosti opakování podobných akcí. Bylo to totiž daleko jednodušší, než jsem si představoval. 

Jakub