Běh zámeckým parkem Kravaře 2015

17.06.2015 20:01
V neděli 14.6.2015 se Caramba! Team zúčastnil již tradičního Běhu zámeckým parkem v Kravařích, který pořádají naši kolegové z Prajzského BK Kravaře. Za Caramba! Team jsem vyběhl já, David, Nikol a Lucka. Kuba, který byl také přihlášen, bohužel nedorazil kvůli problémům s návratem ze služební cesty po Finsku. Na okruhu nás pak povzbuzoval Vojta. V prostoru startu a cíle bylo připraveno občerstvení v místní restauraci, nově opravené sprchy a šatny umístěné v útrobách hlavní tribuny městského fotbalového stadionu a slunečníky, kde jsme se mohli ukrýt před spalujícím sluncem.
 
Na závod jsme dorazili cca půlhodiny před startem. Jelikož jsme byli již zaregistrovaní předem, stačilo si vyzvednout startovní balíček obsahující upomínkové tričko s logem závodu, startovní číslo s vlastním jménem, poukazy na pití a opět výborný koláč a nějaké upomínkové předměty od sponzorů. Za startovné 100,- je to bezkonkurenčně nejlepší startovní balíček, klobouček pořadatelům.
 
Pak následovalo rozcvičení a zhruba v 9:55 jsme se začali řadit na startovní čáru, kde se sešlo v rekordním počtu asi 200 běžců a běžkyň. Počasí bylo vhodné spíš k polehávání u vody než na běh, ale naštěstí většina trati vede ve stínu stromů, takže to nebylo až takové peklo. Výstřel ze startovací pistole většinu z nás překvapil, nějak jsme nezaslechli, že se máme připravit.:) A tak v trošku chaotickém hloučku jsme vyběhli na 3 okruhy vedoucí po šotolinových chodnících a dřevěných mostcích zámeckého parku s celkovou délkou 8,7 km. Po celé délce okruhu běžce povzbuzovaly početné zástupy fanoušků, nejvíce pak u zámku, kde to je opravdu zážitek probíhat uličkou povzbuzujících fanoušků, kde snad každý běžec načerpá díky povzbuzování síly do dalšího okruhu. Vrcholem pak je cílová rovinka, kde to prostě vře a běžci ze sebe vydávají poslední zbytky sil. Tento závod má prostě super atmosféru.
 
Za sebe mám tento závod moc rád. Před rokem kdy jsem slavil 33. narozeniny, jsem se ho zúčastnil poprvé a současně to byl můj první závod mé běžecké „kariery“, takže je to taková moje srdcovka :)
 
Co se týče výsledků, nejlépe z Carmba! Teamu doběhl David, který se umístil na celkovém 35. místě s časem 0:36:06. Další Výsledky naleznete zde.
 
Závěrem bych chtěl pořadatelům poděkovat za profesionálně uspořádaný závod se vším všudy a popřát jim hodně úspěchů do dalších ročníků.
 
 
 
Aleš